Előző munkahelyem legjobb szolgáltatója

Amikor az ember munkahelyet vált, akkor megpróbál az előző helyen rendet hagyni maga után, esetleg betanítani azt a kollégát aki a helyére kerül, szépen és békében elválni mindenkitől, és egy stabil, pozitív helyen kialakítani a maga számára az új helyen, persze elhasználva minden lehetséges tudást és tapasztalatot amit az előző helyen szerzett vagy gyűjtött. Én is így tettem közel két éve, csupán az volt a különbség, hogy az új hely számomra nem egy másik cég vagy vállalat volt, hanem bizony a saját cégem, amit akkor alapítottam, a semmiből, szinte teljesen egyedül. Még az ismerősök támogatását sem élvezhettem, hiszen mindenki meg volt róla győződve, hogy bármennyire is jó szakember vagyok, az építőipar területén nem lehet csak úgy a semmiből, minimális anyagi tartalékkal jól működő és eredményes céget alapítani. Én azonban azt gondolom hogy mindenki számára nyilvánvalóvá tettem az elmúlt két évben, hogy ezt bizony nagyon rosszul gondolják.

A vállalkozásom ugyanis nem csak hogy nagyon jól elindult és hihetetlen mértékben fejlődik, de annyian ajánlják a munkánkat, hogy azt kell mondjam, én még eddig semmilyen hirdetésre vagy marketing feladatra nem költöttem egy forintot sem soha. Most már szinte azzal kell szépen és korrektül megbirkóznom, hogy a munkák visszautasítása úgy történjen, hogy közben az ügyfél ne érezze, hogy cserben hagytam vagy nem segítettem neki. Éppen ezért már olyanokat ajánlok ilyen esetben, akik munkájával meg vagyok elégedve és én is el tudnám képzelni hogy akár együtt dolgozzak velük vagy az én otthonomat újítsák fel.

Persze vannak olyan kardinális feladatok, amiket meg sem próbáltam egyedül megoldani, hiszen mondjuk a munkavédelem feladatköre egy teljes embert kíván, aki jogszabályi tekintetben és minden téren felkészült, és főleg egy megbízható és biztos munkavédelmi rendszert tud kialakítani. Hála a jó égnek ez volt az egyik legjobb dolog amit az előző munkahelyemről magammal tudtam hozni, hiszen ott is az activesafety csapatával dolgoztunk együtt, és tudtam, hogy egy biztos és biztonságos munkavédelmi rendszert, tökéletes munkavédelmi oktatást és felettébb könnyű közös munkát kapok ha őket választom. Mindenkinek csak javasolni tudom őket, biztos vagyok benne ugyanis, hogy maximálisan elégedettek lesznek a munkájukkal.